Het vervolg: Buitenlandse wedstrijden zijn (niet) altijd leuk

Het is weer eens tijd om een update te schrijven. Ditmaal over de afgelopen wedstrijden, mijn verhuizing naar Sittard en ook een kleine vooruitblik naar de komende wedstrijden. Helaas zijn er een aantal wedstrijden van de planning gehaald, daar later meer over. De laatste keer dat ik schreef keek ik uit op twee hele gave Europa Junior Cups. Het waren niet mijn beste races, maar ik heb er veel van geleerd en veel ervaring uit kunnen halen. Beide keren net buiten de top 10 gevallen. Ik wil Holten er wel even uitlichten. Het enige hoe ik deze wedstrijd zou kunnen omschrijven is wauw. De rondes lopen in het centrum van Holten, familie en vrienden langs de kant. Zeker een wedstrijd die ik niet ga vergeten! Maar volgende keer graag de motieweg erin, ik heb niks voor niks altijd af moeten zien tijdens de heuvelherhalingen daar … 😛

Vervolgens was het tijd voor een trainingsblok om klaar te staan voor de Europa Junior Cup in Tabor, Tsjechië. Een wedstrijd waarbij ik dacht dat er geen einde aan kwam bij het zwemmen, maar het fietsen zo goed ging dat ik me voorin de wedstrijd bevond en ook de loopbenen vond om mijn eerste top 10 te pakken in een Europa Junior Cup.

Toen kwam er een drukke planning aan, nog een aantal dagen thuis geweest na Tsjechië voordat ik toch eindelijk echt naar Sittard verhuisde. Ondertussen al redelijk gesetteld en gewend aan het idee dat ik nu daar echt zelf woon 😉. Na een kleine twee weken in Sittard reisde ik af naar Riga, Letland om daar te starten voor nog een Europa Junior Cup. Ik voelde me goed en had er vooral heel erg veel zin in om een mooie race neer te zetten. Want in Tabor kon ik het ook, dus waarom niet hier! Na een super goed zwemonderdeel, een redelijk fietsonderdeel ging het helemaal mis in de tweede wissel. Hier ben ik hard ten val gekomen waarbij ik in het wiel van een ander stapte. Je kunt het je vast voorstellen dat het niet heel erg prettig was. Het werd een retourtje ziekenhuis om mijn teen te laten hechten. De sightseeing van Riga die ik nou niet bepaald gepland had.

Met de hechtingen en wonden aan mijn voet kon ik niet zwemmen en lopen. Fietsen ging met de dag beter en ik was ook heel blij dat ik tenminste iets kon blijven doen. Hierdoor heb ik helaas de eredivisie in Leiderdorp en moet ik ook de eredivisie in Klazienaveen aan mij voorbij laten gaan. Ook heb ik een streep gezet door de Europa Junior Cup in Bled, omdat de kans om daar fit aan de start te staan te klein is. Allemaal wedstrijden waar ik heel erg naar uit keek, vooral omdat het allemaal nog in de vakantie valt.

Maar om het positief af te sluiten, de komende weken zou in het teken staan van herstellen en weer fit te worden voor de aankomende NK’s! Het NK junioren in Roermond is 18 september en het NK Sprint is de week daarop in Nijmegen. Toch nog iets om naar uit te kijken!

Tot snel weer!

~Aniek