ANIEK MARS

Hoi,

Ik ben Aniek Mars, 19 jaar en ik woon in Sittard. Echter ik kom uit een klein dorpje in Overijssel, genaamd Raalte. Daar is de basis van mijn huidige sport, triathlon, gelegd. Hoe is dat nu zo ontstaan? Het viel altijd al op dat ik atletisch aangelegd ben, ik klom en klauterde graag overal op en onderdoor. Na mijn zwemlessen mocht ik een sport kiezen, dit werd wedstrijdzwemmen. Met heel veel plezier heb ik dit altijd gedaan bij de plaatselijke zwemclub Hera ’11. Ik deed op een goed niveau mee en mocht met regelmaat uitkomen op de provinciale kampioenschappen. Mijn zus deed aan hardlopen en uiteraard ging ik mee om haar aan te moedigen. De volgende stap was snel gemaakt, ik deed zelf mee aan hardloopwedstrijden. Ook dit ging mij goed af. Bij ons thuis staat het plezier in sport voorop, bewust kozen we voor het beperken van de wedstrijden in de directe regio.

Toen kwam er een aankondiging van Triade Zwolle, ze gingen jeugdclinics organiseren. Ik was hierover erg enthousiast en dus mocht ik van mijn ouders meedoen. “Heeft mooi een kop en een staart”, zei mijn moeder, toen nog nietsvermoedend…. Ik mocht meedoen en ik vond het geweldig. Samen met het groepje jeugd uit de omgeving van Zwolle gingen wij een aantal wedstrijden doen. Een wedstrijd veranderde in een NK en onverwachts werd ik hier zesde. Dat smaakte naar meer.

Ik ging met landelijke wedstrijden meedoen en deed goed mee in de top van mijn leeftijdscategorie met als hoogtepunt een derde plek op het NK in Rotterdam. Dat, met 1 paar hardloopschoenen en 1 gewone aluminium racefiets. Dat vergeten we nooit meer! Het viel op en ik mocht mij verder ontwikkelen bij de Talent Ontwikkelingsgroep van de NTB en later voegde ik mij bij het RTC in Almere.

Naast dat mijn hart bij de triathlon ligt ben ik ook gewoon wie ik ben. Een leuke, spontane meid, met vriendinnen en wonend in een gezellig dorp. Dat is voor mij ook erg belangrijk, trouw blijven aan jezelf.