Season 2022 wrap up!

Alweer een paar weken off season en zo langzamerhand begin ik weer met een rustige opbouw in mijn schema. Weer een mooi seizoen mogen beleven, met veel afwisselende wedstrijden. Benieuwd naar de highlights?

Hier komen ze: Het werden dit jaar 9 wedstrijden, waarvan 4 internationaal. Er waren wat struggles, met name in het begin was het nog zoeken naar de vorm. Echter in dezelfde periode was ik druk met school, met uiteindelijk het eindresultaat het behalen van mijn VWO. Ik heb mijn NK titel op de duathlon bij de junioren geprolongeerd. Het ultieme hoogtepunt was de 9e plek in een Europees veld in Tabor (Tsjechië), wat een geweldige lekkere race, super ervaring. Ik had eindelijk weer wat rust en vond de vorm, Riga bracht echter roet in het eten. Een nare val maakte dat ik diepe sneden had opgelopen in twee tenen. In plaats van de finish, mocht ik naar het ziekenhuis voor hechtingen. Een aantal wedstrijden daardoor niet kunnen meedoen. Helaas mistte ik mooie teamwedstrijden van de eredivisie en een internationale wedstrijd in Bled.

Ik keek daarom ook heel erg uit naar de laatste twee wedstrijden die ik nog wel kon startten. De eerste was het NK Triathlon in Roermond, wat een mooie tweede plek opleverde. Ik heb daar echt het zilver gewonnen, niet het goud verloren! De allerlaatste was een eredivisie wedstrijd die na uren wachten, werd afgelast ivm onveiligheid. Zuur, maar in mijn optiek wel de beste oplossing.  Ondanks dat zijn wij als team (3team Kijani) wel nog 2e geworden in het eindklassement.

Het was dus een seizoen met toppen en dalen. Zoals het een ambitieuze sporter vergaat. Privé ging het eigenlijk heel lekker, mijn VWO keurig behaald en nu gestart met Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Sinds augustus woon ik op Watersley Sports & Talents Park in Sittard, in een prachtige studio met allemaal ambitieuze sporters om mij heen. In deze omgeving ga ik mij voorbereiden op mijn allerlaatste juniorenseizoen. Wat ik daar allemaal beleef deze winter? Dat lees je in mijn volgende blog!

~Aniek