Seizoen 2023 is alweer voorbij gevlogen!

Seizoen 2023: een jaar van presteren op het hoogste niveau en ervaring op doen als junior in het elite veld.
Het ongeloof was groot toen ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen racete. Als iemand mij de winter ervoor zou hebben verteld wat ik zou bereiken dit seizoen zou ik je nooit hebben geloofd. Nu ik erop terugkijk kan ik trots vertellen dat ik het toch wel heb geflikt als laatste jaar junior. Ik neem jullie even kort mee door mijn seizoen.
Het ongeloof begon allemaal tijdens de Europa Junior Cup in Caorle (ITA) waar ik me met hakken over de sloot kwalificeerde voor het WK junioren na een matige race. Twee weken later stond ik aan de start van een andere Junior Cup vastbesloten om te laten zien dat ik in de top van Europa thuishoorde. Ik wilde laten zien dat ik geen eendagsvlieg was en dat deed ik vervolgens ook. Het NK triathlon gecombineerd met het NK junioren kon ik van voren mee racen, waarna ik ook mijn vormbehoud liet zien tijdens “mijn thuiswedstrijd” tijdens de Junior Cup in Holten. Het WK junioren, de Bundesliga race waar een aantal wereldtoppers aan de start stonden, de relay tijdens de WTCS in Sunderland en het EK junioren. Mijn debuut in het wielrennen tijdens de GP in Wallonië, de Watersley Womens Challenge en even later ook nog Binche-Chimay-Binche. En als klapper op de vuurpijl maakte ik ook nog mijn debuut bij de elite in een Europa Cup.
Een seizoen waar droom na droom uitkwam en ik ook steeds meer de mogelijkheid kreeg om verder te dromen. Dat is waar je voor leeft als atleet en waar ik mijn intrinsieke motivatie vandaan haal. Op naar volgend seizoen maar iets nog genieten van de resultaten van 2023.
Hoogtepunten 2023:
14e plek WK junioren
22e plek EK junioren
8e plek Bundesliga Tübingen
12e plek relay WTCS Sunderland
Nederlands Kampioen Duathlon Junioren
Nederlands Kampioen Triathlon Junioren
2e plek NK Triathlon Elite
Debuteren GP Wallonië, Watersley Womens Challenge en Binche Chimay Binche