“Dit had ik vorig winter nooit geloofd” – Mijn terugblik op seizoen 2021

Seizoen 2021 was een heel bijzonder seizoen voor mij, maar het allerbelangrijkste is denk ik dat we kunnen zeggen dat het seizoen geslaagd is! Ik heb zo ontzettend veel vette debuten mogen maken en ik neem jullie graag even mee terug.

Laten we beginnen bij mijn internationale debuten. In juni stond ik aan de startlijn van het EK Triathlon Junioren. Als je dat tegen mij had gezegd vorige winter had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Ik heb mogen proeven aan de snelheid van het internationale veld. Uiteindelijk een 12e plek in de B-finale, na een fietsonderdeel die ik niet snel meer ga vergeten. Na het EK triathlon zijn wij op de fiets doorgereden naar Walchsee, waar het EK aquathlon (zwemmen – lopen) plaats vond. Een 9e plek en ditmaal zonder blauwe plekken de finish overgekomen. Vervolgens weer naar huis om een paar dagen later naar Roemenië te vliegen voor het EK duathlon. Helaas daar mijn allereerste DNF en een week gips om mijn arm. Maar om het van de positieve kant te bekijken,  ik ben voor het eerst in een buitenlands ziekenhuis geweest. Kunnen we weer afschrijven van de “bucketlist”.

Terug thuis mocht ik na wat rusten en herstellen om mijn debuut te maken in de eredivisie met mijn team Kijani. Op de plek waar ik ondertussen vaak genoeg kom, Almere. Samen hebben we daar de 3e plek veroverd. Een week later stond ik aan de start van het Nederlands Kampioenschap. Mijn allereerste kampioenschap tussen de elite. Tot mijn verbazing sleepte ik er een 3e plek bij de junioren en een 10e plek bij de elite uit. En we waren ook nog 2e als team. Weer een wedstrijd die ik niet snel ga vergeten, want ik kwalificeerde mij hier ook voor het EK jeugd. De wedstrijd waar ik deze hele winter al van droom. Het was ook de eerste wedstrijd waar ik een dopingcontrole had.

Het EK jeugd vond plaats in Alanya, Turkije. Ik was vergeleken bij de junioren een stuk minder zenuwachtig en was dolblij dat ik de A-finale behaalde. Gedreven om alles er uit te halen die aankomende zaterdag. Helaas mijn race verloren bij de eerste boei, maar vanaf het moment dat ik het water uitrende wel een bijna perfecte wedstrijd gedraaid. Maar goed, dat was al te laat. Lesje geleerd..

Het enigste wat ik nog moest doen was mijn seizoen goed afsluiten en dat deed ik dan ook zeker door de titel te pakken bij het NK duathlon. Na een mooie race, wederom in Almere, mocht ik de laatste 2.5 km genieten van het feit dat ik Nederlands Kampioen mocht worden. (Ruime tijd later, blijft toch een beetje onwerkelijk)

Bij deze wil ik nog even afsluiten dat ik iedereen wil bedanken voor alle super leuke wedstrijden en ervaringen. Alle internationale wedstrijden waar ik zoveel mooie, nieuwe mensen heb mogen ontmoeten. Ik hoop jullie volgend jaar allemaal weer te zien en ik hoop nog veel meer nieuwe mensen te ontmoeten. Ik wil ook iedereen bedanken die elk moment achter mij hebben gestaan. Neem gerust nog even een kijkje tussen de foto’s hieronder. Ik heb de meest bijzondere uitgekozen.

~ Aniek