Twee keer raak

Het seizoen is in volle gang en na Caorle had ik mijn pijlen al snel gericht op de volgende wedstrijd. Europa Junior Cup in Olstzyn, Polen. Na Caorle wist ik een ding, ik ben fit genoeg om mooie wedstrijden te kunnen racen. Ik moet alleen nog het vertrouwen vinden om dit te kunnen doen.

Vertrouwen vinden in het zwemonderdeel, het doel van de wedstrijd in Polen. En zo ging ik met de enige zenuwen van start. In het begin had ik een beetje moeite om positie te vinden, maar ik lag wel helemaal vrij aan de buitenkant. Dit zorgde voor rust in mijn slag. Bij de boeien had ik weinig problemen en na de laatste boei wist ik ritme te vinden en zwom ik steeds verder naar voren. Het resultaat: als 5e uit het water! Een wissel met de enige fouten en een opspring wat eigenlijk niet thuis hoort op dat niveau begon ik met fietsen. Al snel had ik door dat de gat dicht te rijden was en voor het eerste keerpunt zat ik erbij.

Het besef dat ik voor de medailles meekon gaan doen was er een soort van, maar ik wist me rustig te houden, sociaal meegereden maar vooral energie bespaart. Na 20 km fietsen kwam ik als 3e van de fiets, snel wisselen en hup meelopen met het groepje de wissel uit. Ik voelde me goed en besloot mee te gaan met het snelste meisje van de dag. Na 2 km begon ik wel een beetje te kraken en dus moest ik haar laten gaan. Het gat met het meisje achter mij was groot genoeg en dus kon ik de andere 3 km hard maar gecontroleerd afmaken. Mijn eerste internationale medaille is een feit! Hoe vet!

Vervolgens stond ik afgelopen weekend aan de start van het NK sprint, wat gecombineerd was met het NK junioren. Ontzettend gespannen voor de start, want “wat als” ik helemaal niet hard genoeg zwem tussen al die oudere meiden. Nou ik kan je vertellen, die twijfel was niet nodig. Na de start kon ik gelijk in de voeten van teamgenootje Maaike liggen en heb het hele zwemonderdeel daar als 2e in de wedstrijd gelegen. Uiteindelijk vormde er direct na het zwemmen een kopgroep van 3 en met goede samenwerking hebben we het gat zelfs nog groter kunnen maken. Robin was die dag nog te sterk voor mij waardoor ik direct vanaf de wissel in 2e positie kwam te lopen. Deze niet meer afgestaan en zo ben ik Nederlands Kampioen Junioren geworden en een 2e plek bij de elite! Daarnaast pakten we in de eredivisie ook nog eens de dagwinst met ons team!