Wedstrijdvoorbereiding 2022

Oliebollen, appelflappen, goede voornemens en blue monday is voor iedereen weer voorbij. Tijd om jullie mee te nemen in mijn voorbereiding voor het seizoen 2022. Ik heb zeker niet stil gezeten de afgelopen maanden. Er staan weer veel mooie plannen en avonturen op de rit. Laat ik dit keer eens beginnen met school. De combinatie met sport maakt het soms heel moeilijk. Ik heb het geluk dat het met de goede samenwerking van mijn ouders, trainers en docenten aardig lukt. Hoofddoel is dit seizoen, naast alle wedstrijden, het VWO halen. Eerlijk is eerlijk, na zes jaar ben ik ook wel klaar met de middelbare school en ik kijk er naar uit om naar de universiteit te gaan. Enkele voorlichtingen en heel veel twijfelen gingen er vooraf, maar na een meeloopdag wist ik het, het gaat biomedische wetenschappen worden. Ik hoop dit te mogen combineren met het nationaal trainingscentrum in Sittard, maar dat moet ik nog afwachten.
Onlangs, tijdens een trainingsstage, heb ik met mijn trainer mijn sportseizoen doorgenomen. Ik kijk er ontzettend naar uit. Er staan heel veel vette wedstrijden tussen, met af en toe een uitstapje naar een enkele discipline. Daar zou ik, als ik jullie, was snel naar kijken
De eerste wedstrijd is gelijk op niveau, junior cup Quarteira te Portugal op 27 maart. Vervolgens is de tweede wedstrijd het jeugd en junioren circuit in Arnhem. En om het eerste blok af te sluiten het NK Duathlon in Almere.

Op het moment zit ik midden in het trainingsblok richting de eerste wedstrijden. Voor een goede voorbereiding ga ik in de vakantie 1 week naar Mallorca. Daarna gaat de tijd waarschijnlijk heel snel, want een maand later is de eerste wedstrijd al. Het doel voor de komende tijd gaat rust en regelmaat zijn!

Tussendoor moet je soms iets geks doen en dat doe ik op het moment van schrijven morgen. Met een aantal zwemmers van school hebben wij een schoolteam samengesteld (voor Dutch Swimming League, een zwemwedstrijd waar je samen de meeste punten moet krijgen). Super leuk om weer een wedstrijd te mogen zwemmen, maar ook wel een klein beetje eng. Het is namelijk al een flinke tijd geleden, ik gok een jaar of 3… Houd mijn socials in de gaten om op de hoogte te blijven, wie weet ga ik wel in een keer heel hard zwemmen 😉

~ Aniek